Archos heeft de Internet Media Tablet ontwikkeld in samenwerking met Texas Instruments, dat de chiptechnologie levert. De Internet Media Tablet combineert de software van Google met de technologie van Archos en chipmaker Texas Instruments. Gebruikers kunnen met het apparaat bellen, internetten en live televisie kijken in HD-kwaliteit. Wat het apparaat anders maakt dan reguliere smartphones, is het grote scherm van 5 inch. Het is de bedoeling dat de Internet Media Tablet in het derde kwartaal van 2009 op de markt komt.

Toekomstmuziek

Google tracht met zijn Androidbesturingssysteem een serieuze opponent te worden van de iPhone. Maar op dit moment is alleen nog de G1-telefoon met Android beschikbaar voor de consument. Voorlopig zijn andere telefoons met het besturingssysteem nog toekomstmuziek. Er zou volgens geruchten een G2 onderweg zijn en Dell zou ook aan smartphones werken met de software van Google.

De nieuwe telefoons moeten het marktaandeel van Android vergroten ten opzichte van de iPhone. De verkoop van de G1 verliep in Nederland vlak na de introductie rustig. Voor de iPhone 3G stonden de mensen in de rij vlak nadat de smartphone op de markt kwam.