ARM behaalde daardoor een omzet van 209,4 miljoen dollar, 26 procent meer dan het eerste kwartaal van vorig jaar. Het aantal chips dat gebaseerd is op ARM-technologie neemt nog steeds toe in telefoons en tablets, maar nu ook overweldigend in digitale TV’s en andere technologie. De grafische processor Mali wordt vijf maal zo veel gebruikt als een jaar geleden.

Aantal licenties neemt sterk toe

Het Britse ARM leeft op het licenseren van zijn chiptechnologie en zag in de afgelopen drie maanden opnieuw het aantal licentiepartners toenemen. Het aantal gebruikte chips gebaseerd op ARM-technologie steeg met 35 procent naar 2,6 miljard. Die enorme groei komt vooral door het aantal ingebouwde chips, dat met 50 procent steeg. Het aantal mobiele chips groeide met 25 procent.

ARM zal dat tempo niet kunnen blijven volhouden. De royalties die binnenkwamen in het eerste kwartaal zijn gebaseerd op het lucratieve laatste kwartaal van vorig jaar. ARM waarschuwt dat de verwachtingen in de markt zijn dat over de laatste drie maanden de omzet met 10 procent daalt ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar. “We verwachten onze omzet in het tweede kwartaal in lijn zijn met die industriebrede omzetverwachtingen”, zegt het bedrijf.