Aan het gebruik van de 1,2GB grote sdk zitten wel wat regels verbonden. De applicaties die worden ontwikkeld moeten geoptimaliseerd zijn voor Linux, speciaal ontworpen voor het kleine beeldscherm en volledige integreren in de eenvoudige interface. De SDK bestaat onder andere uit Xandros Desktop Open Circulation Versie 4.5, Trolltechs Qt, Eclipse, de Qt plug-in voor Eclipse, en de Xandros assistent voor het maken Debian-pakketen.

Bootable of VMware

De software is te downloaden als DVD image, die alleen vanaf DVD kan worden geïnstalleerd, waarbij kan worden gekozen voor een bootable exemplaar van Xandros Linux, of een versie die draait in als een virtuele gast op bijvoorbeeld VMware. Naast de software en de documentatie met uitleg over het integreren van software in de interface van de Eee PC, bevat de SDK ook een versie van de Asus Launcher.

Handleiding

De meegeleverde handleiding (in PDF-formaat) gebruikt een adresboek als voorbeeld om aan te tonen hoe men software kan ontwikkelen voor de Eee PC met behulp van Eclipse, en vervolgens de assistent kan gebruiken om het geheel te bundelen in een installatiepakket. Ook wordt er apart nog even uitgelegd hoe de SDK kan worden geïnstalleerd binnen VMware.