Evenals de minilaptop is de Eee Box uitgerust met een Intel Atom N270 1,6 GHz-processor. Verder beschikt de 'thin client' over 1 GB DDR2 RAM, een 80 GB harde schijf, 10/100/1000 Mbps LAN en ondersteuning voor de toekomstige draadloze netwerkstandaard 802.11n. De Eee Box wordt geleverd met Windows XP Home. Onlangs lekte al informatie over de Eee Box uit.

Snelstart

Asus heeft de Eee Box verder voorzien van Express Gate waarmee het volgens de leverancier mogelijk is om binnen zeven seconden na het inschakelen van de pc op het internet te zitten. Express Gate maakt onder de motorkap gebruik van Splashtop Linux. Dit is een piepklein OS dat vanaf een flashchip op het moederbord een beperkt aantal applicaties biedt.

De Eee Box komt waarschijnlijk in augustus op de Nederlandse markt. Prijzen zijn nog niet bekend, maar een woordvoerder van Asus in Nederland vermoedt dat de Eee Box tussen de 300 en 400 euro gaat kosten.

Eee PC 901

Wel maakte Asus bekend hoeveel de nieuwe Eee PC 901 gaat kosten. Opvallend daarbij is dat het Linux-model even duur wordt als de Windows-uitvoering. De Eee PC 901 gaat in beide uitvoeringen voor 649 dollar over de toonbank.