De deal behelst onder meer dat president-commissaris Didier Cherpitel zal aftreden. Hij wordt vervangen door Jean-Philippe Thierry, momenteel president-commissaris van de Franse verzekeraar AGF. Daarnaast krijgen de beide hedgefondsen elk een zetel in de raad van toezicht.

Stoelendans in de bestuurskamer

Dat maakte de Frans-Nederlandse automatiseerder woensdag bekend. Met een bestuurlijke stoelendans haalt Atos Centaurus en Pardus binnenboord maar kan voorlopig haar eigen koers nog varen. De lont is daarmee uit het kruitvat getrokken. Onlangs nog werd bekend dat de twee activistische grootaandeelhouders bijna het hele bestuur van Atos wilden vervangen.

De partijen hebben het onverwachts verdagen van de aandeelhoudersvergadering vorige week aangegrepen om tot een vergelijk te komen. Die vergadering was plots geschorst nadat bleek dat een ander beleggingsfonds dat in handen van werknemers zelf is, het beleid van de directie niet zou steunen.

Als wederdienst voor de raadszetels en het wippen van Cherpitel zullen de twee luizen in de pels van Atos zich op de nieuw geplande aandeelhoudersvergadering op 12 juni koest houden.