Die teruggang is vooral te wijten aan het ontplooien van de consultingactiviteiten van Atos Origin in Nederland. Dat is een tak van sport die zwaar te lijden heeft onder de huidige marktomstandigheden. De consultingactiviteiten liepen in de afgelopen drie maanden met maar liefst 34,4 procent terug. Omdat die activiteiten weinig invloed hebben op de andere landenorganisaties van Atos liep de omzet van het hele bedrijf slechts 5,6 procent terug.

Hard ingrijpen

Atos heeft in Nederland hard ingegrepen en bij zijn consultingteams veel mensen ontslagen. Ook bij de andere tegenvallende activiteit, systeemintegratie, vielen klappen binnen de Nederlandse organisatie.

Hoeveel werknemers in Nederland op straat zijn komen te staan, is niet bekend, maar over de hele organisatie van Atos Origin in Europa moesten in het lopende jaar al 1900 medewerkers weg. Overigens zitten bij de divisie Systems Integration nog steeds 1000 mensen op de bank.

De omzet in de Benelux was in het derde kwartaal 748 miljoen euro. De totale organisatie behaalde een omzet van 3,8 miljard. Winstcijfers geeft Atos Origin niet vrij.

Bron: Channelworld.