Gebruikers die zich hadden verheugd op het kijken van een Disney-film in de dagen voor kerst, komen van een koude ker(st)mis thuis. Amazon heeft een kinderfilm niet alleen van de site verwijderd omdat de producent deze exclusief wil houden voor het eigen tv-kanaal, maar de Disney-content ook uit de accounts van gebruikers weggehaald.

De voorbije weken liet Amazon zijn gebruikers de special 'Prep and Landing' voor 2,99 dollar kopen via zijn Instant Video Service en deze “zo vaak bekijken als je wenst”. Maar daar was de voorbije dagen geen sprake van. Amazon beroept zich op een fout in de catalogusdata, terwijl een klant een andere reden geeft: “Amazon legde aan mij uit dat Disney zijn content op elk moment kan terughalen en dat nu gedaan heeft om de film exclusief op het eigen kanaal te tonen”. Inmiddels zouden gebruikers de special weer kunnen benaderen.

Amazon maakte eerder een vergelijkbare fout met het boek 1984 van George Orwell. De klassieker werd in 2009 door een “geheugenlek” verwijderd van Kindle e-readers. Destijds beloofde de retailer dat dergelijke fouten nooit meer zouden plaatsvinden.

Offline Prep and Landing merchandise is gelukkig onaangetast gebleven.