Het nieuwste rijbaanbewakings- en assistentiesysteem Lane Keeping Assist System (LKAS) is een weer een stap dichter naar de zelfrijdende auto’s van de toekomst. Waar eerdere systemen nog assisteerden door bij te remmen wanneer een auto te ver van de beoogde rijbaan afweek, stuurt LKAS zelf elektronisch bij.

Het systeem is dit jaar bij diverse nieuwe modellen auto’s geïmplementeerd. De Audi S6, de 2014 Infiniti Q50, en de Mercedes-Benz S550 en C-klasse en de 2014 Acura RLX en MDX behoren tot de eerste generatie auto’s die elektronisch gecontroleerd kunnen sturen om in een rijbaan te blijven. Net als bij eerdere systemen berekent een camera achter de achteruitkijkspiegel de positie van de auto op de rijbaan door het registreren van de belijning.

Maximaal 45 seconden

In de video zien we hoe het systeem het stuur van de Acura RLX overneemt. Na het activeren via twee koppen werkt LKAS – behalve bij de S550 - alleen bij een snelheid tussen de 45 mijl per uur (ruim 72 kilometer per uur) en 90 mijl per uur (145 km/u).

Het langdurig rechthouden van de auto duurt met maximaal 45 seconden nog niet heel lang. Autofabrikanten Ford (Traffic Jam Assist) en Cadillac (Super Cruise) werken al aan systemen die dat langer moeten kunnen.