Het netwerkbedrijf biedt 475 miljoen dollar voor die bedrijfstak en Nortel neemt dat bod nu aan. Het is nog mogelijk dat een ander bedrijf met een hoger bod komt, wat Avaya dan weer kan overschrijden. Eerder kocht Nokia Siemens al de wireless-divisie van het noodlijdende telecombedrijf. Daarvoor is 650 miljoen dollar geboden, maar ook daarbij bestaat nog de optie voor biedingen van derden.

Nortels enterprise solutions-tak omvat producten en diensten voor unified communications en de overheidssector. Die activiteiten hebben vorig jaar 2,4 miljard dollar aan omzet opgeleverd, maar draaien naar verluidt met verlies. Nortel rapporteert nu wel omzet per divisie, waaronder enterprise solutions, maar geen winst of verlies per bedrijfstak.

Uitverkoop

Het gevallen Nortel heeft in januari dit jaar uitstel van betaling aangevraagd. Kort daarna zijn er overnamegeruchten opgedoken, maar tot op heden is er geen koper gevonden. Wel zijn er dus bedrijven die interesse hebben in delen van Nortel.

Ceo Mike Zafirovski bevestigt dat de focus nu ligt op het verkopen van het bedrijf in segmenten. "We hebben bepaald dat de verkoop van onze divisies de waarde maximaliseert terwijl we toch zoveel mogelijk behoud hebben van onze innovatieplatformen, klantenrelaties en banen." Het is onbekend of Nortel als sterk uitgekleed bedrijf een doorstart wil maken, of dat de gehele onderneming wordt ontmanteld middels het verkopen van divisies.