Wired News meldt dat Azureus met deze nieuwe dienst de nieuwe Youtube wil worden, maar dan met high definition (hd) en dvd-kwaliteit. Azureus zegt dit te kunnen doen dankzij de mogelijkheid om met het Bittorrentprotocol grote videobestanden snel uit te wisselen.

Met Zudeo, dat nu nog in de b├Ętaversie zit, kunnen gebruikers filmpjes publiceren en bekijken. Tevens is het mogelijk commentaar achter te laten bij de verschillende filmpjes.

Gille BianRosa, topman van Azureus, geeft aan dat de kwaliteit op Youtube veel slechter is. "Probeer het maar eens te bekijken op groot scherm, het is dan niet meer te bekijken, wij brengen daar verandering in."

BianRosa geeft aan deze maand ook televisie-uitzendingen en films aan te willen bieden. Het bedrijf heeft overeenkomsten gesloten met twaalf televisie-, film- en mediabedrijven. Nadere details over de uitvoering hiervan, zoals drm-restricties, worden over twee weken verstrekt.

Een andere dienst die het bedrijf gaat aanbieden is directe streaming in dvd-kwaliteit. Azureus claimt dat dit met een internetverbinding van 300Kbps haalbaar is. Het bedrijf hoopt hiermee de aandacht te trekken van videoproducenten.

"Onafhankelijke filmmakers kunnen hun filmpjes dan ook bij ons posten, maar in een aanzienlijk hogere kwaliteit dan bij Youtube", aldus BianRosa.