De domeinkapers waren er als de kippen bij toen bekend werd gemaakt dat de zoon van de populairste Britse premier sinds mensenheugenis Leo heet. De domeinen leoblair.com en babyleo.co.uk werden geclaimd door onderwijzeres Diana George uit Norfolk. Dat meldt BBC News Online.

Diana George, die zichzelf omschrijft als een nieuweling in cyberspace, zegt nog niet te weten of ze de domeinnamen aan de familie Blair te koop zal aanbieden. "De gedachte is wel bij me opgekomen", zo verklaarde ze. "Maar als ik ze verkoop zal ik de helft van de opbrengst aan een goed doel schenken."

Zelfs voor zijn geboorte hielden domeinkapers zich al met de jongste Blair bezig. Nadat in november bekend werd dat Cherie Blair in verwachting was vlogen domeinnamen als Babyblair.co.uk en babyblair.com als warme broodjes over de toonbank. Wie nu de URL www.babyblair.co.uk intikt krijgt onder de titel Surfing Pays een pagina te zien waarop je wordt aangemoedigd aan een programma voor betaald surfen deel te nemen.

De belangstelling voor baby Leo is enorm. Dat is er waarschijnlijk de reden van dat de officiële website van premier Blair, www.number-10.gov.uk gisteren niet bereikbaar was.