Baidu beschuldigt Register.com van 'grove nalatigheid' die heeft geleid tot verstoring van de service. Providers als Register.com zorgen ervoor dat internetgebruikers verbonden worden met de juiste website als er een domeinnaam als Baidu.com wordt ingevoerd. Ze fungeren als het schakelbord van het internet.

Gebruikers hadden enkele uren moeite om de zoekmachine van Baidu te gebruiken doordat een domeinnaamserver in de VS was gehackt door de Iranian Cyber Army. Dezelfde groep slaagde er eerder in om Twitter op zwart te krijgen. Hoewel dat laatste vaker gebeurt. Register.com was niet direct bereikbaar voor commentaar op de aanklacht van Baidu.

Vertrekkende bedrijfstop

Deze actie van Baidu komt daags na het vertrek van cto Yinan Li. Dat is de tweede topman in een maand die opstapt bij de Chinese zoekmachine; eerder vertrok coo Peng Ye. Beide zouden zijn vertrokken om persoonlijke redenen, bericht de IDG News Service.

Deze aanklacht draagt bij aan verdere onzekerheid in de Chinese internetmarkt. Deze verkeert al in zwaar weer nadat Google, in China inmiddels een grote concurrent van Baidu, bekend maakte zich niet meer aan de Chinese overheidscensuur te willen houden. Dit na cyberaanvallen op het bedrijf vanuit China. Mogelijk dat de Amerikaanse zoekreus dat Aziatische land verlaat.