"Dat was niet juist", zei de minister-president over de actie van de minister van Buitenlandse Zaken volgens het ANP. Op de foto zijn onder andere de ministers Wouter Bos en Ab Klink te zien tijdens een besloten ministerrraad.

Volgens het persbureau sprak Balkenende wel zijn waardering uit voor het gebruik van nieuwe technieken. Maar daar moeten wel grenzen aan zijn stelde hij. Op veel plaatsen wil de minister-president toestaan dat Verhagen Twittert 'maar niet in de Trêveszaal'.

Twitteraars op de koffie

Maxime Verhagen is een fervent Twitteraar. Ook daarnaast is hij online erg actief. Zo kan iedereen zijn gangen nagaan op hierisministerverhagen.nl. De site is in essentie een mashup van Google Maps en Twitter. De minister maakt graag foto's met zijn iPhone om te delen met de rest van de wereld via twitter. Op zijn TwitPic account zijn vooral foto's van zijn buitenlandse werkreizen te zien.

Eerder dit jaar nodigde hij een aantal oudgediende, Nederlandse Twitteraars uit om ervaringen met de microblogdienst te bespreken.

Update: Maxime Verhagen reageert op Twitter laconiek op het standje van Balkenende: "Maar mijn kamer op Buitenlandse Zaken mag lekker wél." Bij zijn reactie staat een panoramafoto van zijn werkkamer.