Tijdens een vraag-antwoord-sessie zei Ballmer dat Microsoft binnenkort met een dienst komt die programmeurs in staat stelt programma's direct aan consumenten te verkopen, schrijft Computerworld.

Ballmer gaf toe dat Facebook en Apple goed werk hebben verricht met het makkelijker maken van het verspreiden van applicaties door ontwikkelaars. Volgens de Microsoft-baas wordt er nu nog niet veel geld mee verdiend. Maar het concept om ontwikkelaars een manier te geven om hun programma's zichtbaarder te maken, noemde hij 'een goed idee'.

Nog te vroeg

"We hebben lang gepraat voorafgaand aan de Professional Developers Conference of we sommige dingen waar we aan werken zouden bekendmaken", sprak Ballmer. De PDC vond twee weken geleden plaats in Los Angeles. "We besloten dat we nog niet klaar zijn om over deze zaken te praten. Maar wees niet bang, we werken er hard aan."

Apple lanceerde de App Store in juli bij de start van de verkoop van de iPhone 3G. Gebruikers hebben al meer dan 200 miljoen programma's gedownload, vertelde Apple-baas Steve Jobs vorige maand. Er zijn inmiddels meer dan vijfduizend applicaties beschikbaar in de App Store. Facebook kwam vorig jaar al met een applicatie-winkel.