Microsofts plan om zoveel mogelijk huidige Windows-gebruikers via aanbiedingen te lokken naar het sinds vrijdag beschikbare Windows 8 lijkt direct zijn vruchten af te werpen.

'Betere start dan Windows 7'

Op een bijeenkomst voor software-ontwikkelaars op het hoofdkantoor van Microsoft nabij Seattle liet CEO Steve Ballmer dinsdag weten dat het storm loopt met Windows 8 en noemde daarbij het aantal van 4 miljoen upgrades, meldt Reuters. Daarmee overtreft het volgens de topman de start van Windows 7, dat exact 3 jaar geleden op de markt verscheen.

De sterke start wordt gedreven door een gedegen update-strategie. Begin juli startte Microsoft de campagne daarvoor al en kwam het met diverse aanbiedingen voor huidige Windows-gebruikers. Het overstappen naar Windows 8 Pro is voor 'oudere' Windows-versies (XP, Vista of Windows 7) sinds afgelopen vrijdag mogelijk en kost met 29,99 euro de helft van het losse pakket.

Verschillende upgrades mogelijk

Voor de verschillende Windows-versies gelden wel andere upgrades. Gebruikers die momenteel de consumenteneditie van Windows 7 hebben geïnstalleerd kunnen indien gewenst bij een overstap alle persoonlijke Windows-instellingen, bestanden en apps behouden.

Voor diegenen met Windows Vista geldt hetzelfde wat betreft de instellingen en bestanden. Bij Windows XP kunnen gebruikers enkel hun bestanden behouden bij de upgrade, aangezien verder het hele OS zal worden overschreven. Microsoft heeft ter begeleiding de Windows 8 Upgrade Assistant in het leven geroepen waarmee de compatibiliteit kan worden gecontroleerd.