"Wij hebben dat eerder gedaan met Windows 95/98 en NT en dat is ons niet goed bevallen." De topman stelt dus dat Googles strategie niet de juiste is. Hij zei dit in een vraaggesprek na zijn toespraak op de tweede dag van de partnerconferentie van Microsoft.

De ceo van de Windows-producent werd gevraagd naar zijn opvatting over de plannen van Google om na smartphoneplatform Android nu ook Chrome OS op de markt te brengen. "Het is vrij uniek als een bedrijf binnen anderhalf jaar met twee compleet verschillende OS'en komt, antwoordde hij. Ballmer hield zich verder over dit onderwerp op de vlakte.

'Economische reset'

Tijdens zijn keynote sprak hij vol vuur over de nieuwe producten die Microsoft in de komende maanden op de markt brengt. Hij spiegelde partners ongekende kansen voor, maar hield die bedrijven wel een voor zijn doen reëel wereldbeeld voor. "Dit is de moeilijkste markt ooit."

"Maar praat niet over economische recessie, zie het als een economische reset. De wereldmarkt is oververhit geraakt. Mensen kochten spullen die ze niet konden betalen. Nu is er een diepe dip, maar verwacht niet dat het oude niveau ooit terug komt. Want die was niet realistisch."

Bing en IE in EU

Ballmer ging vervolgens enthousiast als altijd de nieuwe zoekmachine van Microsoft, Bing, promoten. In het navolgende vraaggesprek op het podium ging hij verder onder meer in op de Europese eis dat Internet Explorer niet gezamenlijk mag worden verkocht met Windows.

Dat is tenminste de conclusie die het bedrijf nu trekt uit de antitrustzaak en waarnaar het zelf handelt. "Maar als onze oem-partners besluiten IE voor te installeren op Windows-computers, hebben zij daar natuurlijk alle vrijheid in. Wij leveren de producten in ieder geval los."

Bron: Channelworld.