Microsoft-directeur Steve Ballmer heeft op een conferentie voor Microsoft-partners de toezegging gedaan dat partners en gebruikers van Windows nooit meer zo lang op een nieuwe versie van het besturingssysteem hoeven te wachten.

Zonder de redenen van het alsmaar optredende uitstel van de Windows Vista verder uit de doeken te doen, stelde Ballmer dat iedereen in de software-industrie er van verzekerd kan zijn dat volgende versies van Windows dichter op hun voorganger zullen uitkomen dan nu het geval is met Windows Vista. 'Count on it' aldus Ballmer.

Vista is al jaren in de maak en de ontwikkeling kenmerkt zich door herhaald uitstel en zelfs afstel van eerder al wel aangekondigde nieuwe functies. Voorganger XP dateert uit oktober 2001, terwijl Vista niet voor januari 2007 op de markt zal verschijnen.

Office

Volgens Ballmer maken de komende releases van Windows Vista en Office 2007 echter alle vertraging goed. "Wat Windows Vista, Internet Explorer 7 en Office 2007 te bieden hebben is enorm. Het zijn ieder voor zich fenomenale nieuwe producten waarvan bovendien het geheel ook nog eens vele malen groter is dan de som van de individuele producten", aldus de topman.

Het laatste uitstel van een belangrijke release van Microsoft, staat overigens niet op naam van Vista maar van Office 2007. Twee weken geleden werd bekend dat deze eerder voor oktober geplande release nu pas 'eind van het jaar' zal verschijnen.