Dit concludeert de Financial Times na een interview met de CEO van Microsoft. In het vraaggesprek maakt Ballmer wederom duidelijk dat een gehele overname van het internetbedrijf er niet meer in zit.

Nu is het moment

Maar hij stelt dat een zoekdeal nu het beste zou uitkomen, 'omdat de twee bedrijven een verandering doormaken in het personele vlak'. Ballmer wil het liefst een overeenkomst voordat er een opvolger is voor Jerry Yang. Met Yang wil Ballmer niet meer onderhadelen, zo werd al eerder duidelijk.

Yahoo zou volgens geruchten wel een aantal kandidaten op het oog hebben voor de post van CEO. De belangrijkste kandidaat is volgens de Wall Street Journal Carol Bartz, voormalig CEO van Autodesk.

Langdurende soap

Een andere niet te onderschatten factor op het 'personele vlak' in deze context is de overgang van yahoo-veteraan Qi Lu naar Microsoft afgelopen december, de voormalige zoekchef bij Yahoo.

De overnamesoap tussen Microsoft en Yahoo duurt nu al ruim een jaar. Na stukgelopen onderhandelingen achter gesloten deuren deed Microsoft begin februari 2008 een vijandig bod van destijds 44,6 miljard dollar op Yahoo. Die sloeg dat hooghartig af en daarna volgde maandenlang getouwtrek, waarin andere partijen als Google en News Corp de zaak nog verder compliceerden.

In juni 2008 trok Microsoft het overnamebod op Yahoo uiteindelijk in. Yahoo zocht naar andere partners en leek dichtbij een advertentiedeal met Google, maar die liep stuk op een dreigende antitrust-zaak.