Na de bekendmaking van de zoekdeal op woensdag is het aandeel Yahoo met ruim 15 procent gedaald. De waarde van een aandeel Microsoft is sinds de deal ongeveer gelijk gebleven. Kennelijk vindt Wall Street dat Microsoft de beste deal heeft gesloten.

Investeerders hadden verwacht dat Yahoo een flinke som cash geld zou krijgen voor een deal met Microsoft en niet slechts een percentage van toekomstige inkomsten. Dat verklaart voor een groot deel de teleurstelling op de beurs.

'Het overdondert me'

Ballmer is verbaasd over hoe Wall Street de deal interpreteert, zei hij donderdag tegen een groep financiële analisten. Hij snapt niet waarom de deal, waarbij Yahoo de komende vijf jaar 88 procent van de gecombineerde zoekinkomsten mag houden en naar schatting 200 miljoen dollar bespaart, zo nadeling voor Yahoo wordt gewaardeerd. "Dat overdondert me."

Volgens Ballmer laten investeerders zich verblinden door het gegeven dat er geen cash geld wordt betaald om de deal te bezegelen. "Economie is moeilijk. Mensen raken in de war. Wat is er gebeurd? Niks is gekocht. Niks is verkocht."