Ballmer wil nog steeds een vergaande samenwerking opzetten met Yahoo. Dit nadat de beoogde overname er niet van is gekomen. De Microsoft-topman wil met vereende krachten sterker staan in de internetzoekmarkt.

De grote speler daar is Google, waarmee Microsoft het in toenemende mate aan de stok heeft. Ballmer uitte zijn hernieuwde interesse op de Strategic Meeting Update van Microsoft. De beurskoers van Yahoo heeft hierdoor al een oppepper gekregen.

Reorganisatie

Ondertussen staat er bij Yahoo een flinke reorganisatie op stapel. Die zou deze week al doorgevoerd worden. Yahoo geeft officieel geen commentaar. Wel is bekend dat de kersverse ceo Carol Bartz veranderingen wil doorvoeren. Zij heeft de eigen werknemers in een interne memo vorige week al geadviseerd zich te ontspannen, omdat het deze week spannend wordt. Yahoo heeft het namelijk zwaar.

De in januari aangetreden Bartz is niet direct genegen in te gaan op de avances van Ballmer, maar sluit de deur ook niet geheel. Een eerdere oproep door de Microsoft-ceo is door haar al afgewezen.

Begin 2008 liet de Windows-producent voor het eerst interesse in Yahoo blijken. Na drie maanden overnamestrijd heeft Microsoft zich teruggetrokken. Struikelblok was het geld. Sindsdien heeft Ballmer diverse malen gezegd niets meer met Yahoo te willen, of toch weer wel. Analisten spreken dan ook van een knipperlichtrelatie.

Vertrek

Nu net is echter topman Neeraj Khemlani opgestapt bij Yahoo. Hij laat de post van manager ‘news and information’ vacant achter. Khemlani ontkent dat hij vertrekt vanwege de aankomende reorganisatie, die ook de top flink zou raken.