Microsoft onthult dat het tekstmenu dat verscheen na alweer een blue screen of death een originele Ballmer is. Ja, je leest het goed, de three finger salute oftewel CTRL+ALT+DEL heeft je al die jaren rechtstreeks doorgeleid naar de geschreven woorden van de enige echte Steve Ballmer. En daar zit nog een mooie anekdote aan vast.

De man die het later tot CEO zou schoppen was namelijk niet bepaald tevreden over de tekst van de doodsmelding, schrijft Microsoft op The Old New Thing, het blog waar de evolutie van Windows wordt behandeld. Tijdens het ontwikkelen, Ballmer was toen hoofd van de systeemdivisie, liet iemand van het Windows-team hem het menu zien.

Stoute schoenen

"Mooi", aldus Ballmer. "Maar ik ben niet dol op de tekst van het bericht. Het klinkt mij niet juist." Waarop één van de ontwikkelaars hem uitdaagde. "Okay Steve. Als jij het beter kan, ga ervoor." En dus trok Ballmer zelf de stoute schoenen aan. Met verrassend resultaat: zijn tekst is volgens Microsoft bijna letterlijk in Windows 3.x verschenen.


ICT op Luxe jachten