Wikileaks zegt al maanden lang gevoelige informatie te hebben over het handelen van de Bank of America en dreigt die informatie openbaar te maken. Alleen weet niemand over welke informatie het gaat. De bank wilde blijkbaar het pijnlijke moment niet lijdzaam afwachten en heeft honderden domeinnamen laten registreren via tussepersoon DNStination, dat geregeld voor grote bedrijven domeinnamen registreert.

Blijkbaar verwacht de bank dat de directieleden en topmannen rechtstreeks en publiekelijk voor gek gezet gaan worden. Zo ontdekte de website Domain Name Wire. De namen van sommige domeinen hebben die van de directieleden, gevolgd door woorden als ‘sucks’ of ‘blows’.

Honderden naamcombinaties

Ceo Brian Moynihan is tegenwoordig de trotse eigenaar van brianmoynihanblows.com en brianmoynihansucks.com. De bank heeft ook de versies met .net en .org geregistreerd. Domain Name Wire heeft zo honderden combinaties gevonden die op één dag (17 december) zijn geregistreerd via DNStination. Andere naamcombinaties zijn die met directeuren en topmannen Charles Noski, Charles Holliday en Charles Rossotti.

Wikileaks heeft al voor de openbaarmaking van de zogeheten ‘cables’ gezegd dat het gevoelige informatie had over het doen en laten van de Bank of America, maar heeft daarvan nog steeds niets gepubliceerd. Het zegt al meer dan een jaar 5 GB aan data te hebben over de bank. Bank of America is een van de inmiddels vele financiele instellingen die weigert transacties naar rekeningen van Wikileaks uit te voeren.