De vergoeding van 62 miljoen dollar die Nasdaq aanbiedt aan gedupeerde banken en beleggers voldoet volgens Citigroup bij lange na niet. De boze bank klaagt bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC (Securities and Exchange Commission) dat de geleden schade door de fouten van Nasdaq veel groter is. Er zou sprake zijn van honderden miljoenen dollars aan verlies door fouten die Nasdaq volgens Citi heeft gemaakt door zakelijke beslissingen met het eigenbelang voorop.

Aandelenaankopen gestoord

De grote Amerikaanse bank verwijt de technologie-aandelenbeurs grove nalatigheid, meldt de Britse ict-nieuwssite The Register. Bovendien spreekt Citi in zijn formele klachtbrief (PDF) alleen over de eigen schade, voor zichzelf en zijn klanten. Diverse beleggingsinstituten en hun cli├źnten zijn het schip ingegaan toen de langverwachte beursgang van Facebook werd geplaagd door technische storingen.

Daardoor zijn aankopen van aandelen niet doorgegaan, door opnieuw invoeren uiteindelijk dubbel uitgevoerd, en in veel gevallen ook nog eens later dus tegen andere prijzen dan gewenst. Het protest van Citi bij de SEC is onthuld door de New York Times.

Nasdaq zegt sorry

Inmiddels zijn er al diverse schadeclaims ingediend, waarbij de 100 miljoen dollar al is gepasseerd. De Nasdaq heeft eerder al openlijk spijt betuigd over de beursgang van 's werelds grootste sociale netwerk.