Een onbekende hacker dreigt de vertrouwelijke gegevens van een aantal clienten van de Noris Verbraucherbank in Neurenberg – inclusief hun pincode – op het Internet te plaatsen als de bank niet met één miljoen DM over de brug komt. De hacker zegt de gegevens te hebben gestolen door in te breken in de computersystemen van twee filialen van de Verbraucherbank.

De inbreker zou voldoende rekeningen hebben gekraakt om een half miljoen DM schade aan te richten bij de bank, die zijn klanten de mogelijkheid biedt om transacties te regelen via het World Wide Web.

De Noris Verbraucherbank (motto: "Schön, das sie hier sind") zegt nog niet te weten of de hacker er inderdaad is in geslaagd om zijn beveiliging te omzeilen, maar neemt het zekere voor het onzekere. De directie heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 DM voor informatie die leidt tot de aanhouding van de afperser. Ook is er een foto verspreid van de mogelijke hacker: het gaat om de opname bij een geldautomaat van een onopvallende man van tussen de 25 en 35 jaar met bril.

De zaak kwam afgelopen weekeinde in de publiciteit dankzij een bericht in de schandaalkrant Bild Zeitung. In andere kranten is de suggestie gewekt dat de afperser mogelijk banden heeft met de Chaos Computer Club, de Hamburgse hackergroep die al eerder aantoonde dat het mogelijk was om gevoelige informatie van thuisbankiers op het net te onderscheppen.