@Guard stelt surfers in staat om pagina's te bekijken op het World Wide Web zonder de flikkerende banners die vrijwel iedere populaire site vandaag de dag overwoekeren. Voor zes tientjes krijgt de koper ook een kleine persoonlijke firewall, die cookies, animated GIF's, ActiveX en andere webvertragers en webvandalen buiten de deur houdt.

WRQ biedt het programma pas vanaf vandaag officieel aan, maar @Guard kon gisteren al op tal van plaatsen – tegen betaling – worden gedownload. De homepage van WRQ was vandaag moeilijk te bereiken.

Het advertentiefilter in @Guard blokkeert de reclameboodschappen die via grote advertentiebureaus naar hun afnemers – commerciële websites – worden gestuurd. Daarvoor kijkt @Guard naar de herkomst van een bestand in de URL van een banner. Het programma houdt dus niet alle advertenties tegen. Een gebruiker kan wel zelf aangeven van welke bronnen nog meer de banners en click-ads moeten worden tegengehouden. Dat kan door de URL van een advertentie naar het filter toe te slepen.

Standaard vermorzelt de software van WRQ alle cookies die websites op de PC van een gebruiker probeert achter te laten. Via een speciaal filter kan de gebruiker aangeven welke sites wel hun voorkeursinstellingen mogen installeren.

De software is bestemd voor Windows 95/98 en NT en kost online besteld 29,95 dollar.

WRQ heeft nog geen klachten gekregen van advertentieverkopers. Er wordt al een vergelijking getrokken met de producent van een reclame-blokkerende videorecorder die in de jaren tachtig voor de rechter werd gesleept door de televisie-industrie. De rechters bepaalden toen dat televisiekijkers niet gedwongen konden worden om advertenties te bekijken.

@Guard is niet het eerste programma dat advertenties blokkeert. Macintosh-gebruikers kunnen al een tijdje WebFree downloaden van het Internet, dat banners en andere commerciële uitingen weert door naar de naam van een bestand te kijken. Als daar 'ad' of 'banner' in voorkomt houdt WebFree het plaatje van het scherm.