B&N is van plan zijn tablets, e-readers en e-bookwinkel onder de merknaam Nook later dit jaar in Nederland te lanceren, meldt de site Ereaders.nl. De boekhandelketen voert hierover gesprekken met onder meer het Centraal Boekhuis (CB). Daarbij zou het gaan om een koppeling met de ebookcatalogus van het CB. Ook staat B&N sinds eind december ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een lanceringsdatum zou volgens het CB nog niet bekend zijn.

Aangepaste Android-versie

B&N verkoopt in de VS momenteel twee 7 inch tablets, de Nook Tablet en de Nook Color, en een e-reader met een eInk-scherm de Nook Simple Touch. De tablets werken met een aangepaste versie van Android waaruit onder meer de Android Market is geschrapt.

Concurrent Kobo

Het CB levert al Nederlandse ebooks aan meer dan tien ebookwinkels. Een van de internationale partijen die sinds kort Nederlandse ebooks aanbiedt is het Canadese Kobo, dat in Nederland ook samenwerkt met boekhandelketen Libris. Uitgevers hoeven alleen ePub-bestanden en titelgegevens aan het CB te leveren en kunnen deze zelf beheren. Het CB verzorgde in 2011 de distributie van meer dan 740.000 eBooks.