In een persbericht op de website van het bedrijf, laat Barracuda Networks dat het afgelopen dinsdag een overnamebod heeft gedaan van 186 miljoen dollar. Dit bedrag ligt met 7 dollar 50 per aandeel dertien procent hoger dan de huidige aandelenprijs van Sourcefire, maar ondertussen ook 50 procent lager dan de waarde van een aandeel Sourcefire een jaar geleden.

Problemen

Volgens Barracuda Networks heeft Sourcefire te kampen met verschillende problemen die een negatieve uitwerking hebben op de prestaties en de aandelenprijs van het bedrijf en bevindt Barracuda zich in een unieke positie, waarin het Sourcefire kan assisteren. Sourcefire is bekend geworden met haar open-source software voor het detecteren van indringers op de computer, maar kwam vorig jaar in het nieuws door de aankoop van de open-source antivirussoftware ClamAV. Het bedrijf werkt op dit moment aan een manier om het programma commercieel te kunnen exploiteren.

Juridisch gekijf

Barracuda meent dat juist dit proces iets is waar zij bij kan helpen, omdat ClamAV al is geïmplementeerd in verschillende producten van Barracuda. Daarbij is ClamAV al enige tijd het onderwerp van een juridische strijd tussen Barracuda en concurrent Trend Micro. Laatstgenoemde is van mening dat ClamAV één van de patenten van het bedrijf schendt.

Omdat het bedrijf toch al in een rechtszaak met Trend Micro is verwikkeld, gelooft Barracuda dat het toekomstige juridische problemen voor Sourcefire kan voorkomen door een overname. Dit schrijft Dean Drako, CEO van Barracuda in openbaar gemaakte een brief aan de Raad van Commissarissen van Sourcefire. Volgens Drako is 'het gebrek aan actie van Sourcefire in het licht van een toekomstige aanklacht door Trend Micro', de oorzaak van het instorten van de aandelenprijs.

Afwijzend

Daags na het vijandige bod liet Sourcefire weten het bod resoluut te verwerpen. "Het plan is niet in het belang van Soucefire en haar aandeelhouders omdat het ons bedrijf substantieel onderwaardeert", zo stelt Sourcefire in een verklaring.