Barracuda, onder meer leverancier van netwerkapparatuur en security-appliances, gooit het bijltje erbij neer met zijn clouddiensten. Services Copy en CudaDrive houden vanaf 1 mei op te bestaan. De twee diensten richtten zich op zakelijke endpoints. Ze vormden een bedrijfsalternatief voor de vele, vele cloudopslagdiensten online, maar konden zich blijkbaar niet genoeg differentiëren van die vele, vele andere aanbieders.

CudaDrive maakte, zoals de naam al impliceert, een virtuele schijf aan op werkstations, zodat mensen eenvoudig bestanden konden delen of back-uppen via de clouddienst. Bestanden hoefden daarom niet lokaal te worden gesynchroniseerd en ze werden automatisch versleuteld met 256-bit AES. Barracuda werkt samen met onder meer Microsoft zodat bedrijven naadloos verder kunnen met alternatief OneDrive.

Overstap naar back-up

In een met de gebruikelijke eufemismes doorspekte blogpost meldt Barracuda dat de 'focus op strategische initiatieven' wordt gericht om meer 'innovatie te creëren'. Het team van de opslagdiensten gaat zich richten op de back-up-software van het bedrijf, wat volgens opslagmanager Rod Mathew een enthousiasmerende stap is.