Dat meldt Businessweek Online. Zennstrom en Friis verkochten Kazaa aan Sharman Networks en Skype werd in 2005 voor 2,6 miljard dollar verkocht aan Ebay. De ondernemers, die nog steeds voor Skype werken, voeren volgens bronnen rondom het tweetal gesprekken met praktisch alle Amerikaanse televisiestations.

Het duo blijft werkzaam voor Skype, al was het maar omdat ze anders een bonus van 1,5 miljard dollar over de komende drie jaar mislopen. Zennstrom investeert volgens welingelichte bronnen geld in het project, maar Friis zou meer tijd aan het project gaan besteden, dat 'The Venice Project' gedoopt is. Friis' werkzaamheden zouden voornamelijk bestaan uit het schrijven van een bedrijfsplan.

Over een eventuele investering van Ebay in het project is nog geen overeenstemming bereikt. Itunes, de online mediawinkel van Apple, biedt op dit moment al afleveringen van zo'n 150 televisieprogramma's aan. Daarnaast laten initiatieven als Youtube en Veoh gebruikers videocontent verspreiden op internet. 'The Venice Project' heeft dus een aantal geduchte concurrenten.

Volgens Businessweek Online zullen consumenten over de beperkingen heenstappen die het bekijken van digitaal beschermde tv-programma's met zich meebrengt, vanwege het voordeel dat de uitzendingen overal en altijd te bekijken zijn. Het online tijdschrift denkt dat de verspreiding van televisie via internet niet zal leiden tot dezelfde juridische strijd als de online distributie van films en muziek.