Het Zwitserse bedrijf de Kudelski Group spant een patentzaak aan tegen Netflix Nederland. Dat laat de Kudelski Group weten in een persbericht. Er is een zaak aanhangig gemaakt bij de rechtbank in Den Haag omdat Netflix met diens videostreamingdienst inbreuk zou maken op een patent.

Blockbuster-link

Het patent staat op naam van het Amerikaanse OpenTV, dat in 2010 werd overgenomen door Kudelski. Het bedrijf heeft 7 softwarepatenten, waarmee het eind vorig jaar het vuur opende op Netflix in de VS. Het is niet bekend met welke van deze patenten Netflix nu wordt aangevallen.

Het bedrijf dat nu OpenTV bezit heeft nauwe banden met satellietaanbieder Dish dat eigenaar is van Netflix-concurrent Blockbuster, zo meldde The Register vorig jaar. Waarom de zaak ook in Nederland wordt uitgevochten, is niet bekend.

Waarom Nederland?

Onderdirecteur Joe Chernesky van de Kudelski Group wil niets kwijt over het hoe en waarom de rechtszaak nou juist in Nederland is aangespannen. “Hoewel we onze portfolio van intellectueel eigendom wereldwijd beschermen, kunnen we geen uitspraken doen over algemene juridische strategieën”, laat de topman weten aan Webwereld.

Webwereld heeft vragen uitstaan bij Netflix over de patentzaak.