Jobtrack heeft actie ondernomen tegen het bedrijf Cuproba Baarn uit Almere na klachten van gebruikers. Op de site Jobtrack.nl hebben bedrijven, mits zij daarvoor toestemming hebben, toegang tot de database met curricula vitae van de werkzoekenden. Van daaruit kunnen zij werkzoekenden benaderen.

Zeker vijf of zes mensen hebben een klacht bij de vacaturesite ingediend omdat Cuproba geen personeel bleek te werven, maar mensen zocht voor 'Scientology-achtige zaken'. Hierop is het bedrijf de toegang de cv-database ontzegd.

"We hebben het bedrijf hiervan in kennis gesteld en gevraagd om te reageren. Dit hebben ze tot nu toe nog niet gedaan", aldus Marc Teuwsen, directeur van Jobtrack.nl. Alle mensen van wie de cv in deze database zit, hebben een mailtje van Jobtrack gehad waarin dit voorval wordt uitgelegd.

Hoeveel mensen door Cuproba zijn benaderd, is niet bekend. Cuproba Baarn was dinsdag niet voor commentaar bereikbaar.

Het is niet voor het eerst dat vacaturesites door de Scientology-kerk worden gebruikt. In januari 2001 adverteerde het bedrijf Silhouet op de site Job Fit. Bij Silhouet werkten destijds alleen leden van Scientology.