Doordat veel bedrijven met verouderde netwerkontwerpen blijven werken en op de ouderwetse manier inkopen, worden zij geconfronteerd met een te dure en slecht presterende netwerkinfrastructuur, stelt Gartner.

"De meeste netwerkontwerpers blijven hangen in de traditionele ontwerpmethoden en maken hun netwerk steeds groter en sneller", zegt Mark Fabbi, analist bij Gartner.

"Ze blijven geld uitgeven aan grotere en snellere netwerktechnologie├źn op het hoofdkantoor. Veel bedrijven hebben echter steeds meer werknemers die buiten de deur werken. Investeringen in een lan hebben dan weinig nut."

Volgens de analist doen bedrijven er verstandig aan niet altijd het nieuwste van het nieuwste te kopen, maar in kaart te brengen waar gebruikers behoefte aan hebben.

Volgens Fabbi richten verstandige systeembeheerders hun aandacht op de bovenlaag van het netwerk en kijken ze naar zaken als beveiliging en mobiele diensten in plaats van gigabit ethernet op alle desktops uit te rollen.

Volgens de marktvorser gooien bedrijven wereldwijd de komende jaren een slordige tien miljard dollar over de balk door de uitrol van gigabit ethernet tot aan de desktop. Bron: Techworld