Ondanks uitgebreide marketingcampagnes die bedoeld waren om datacenters milieuvriendelijker te maken, blijken maar weinig systeembeheerders daadwerkelijk plannen te hebben om het rekencentrum te vergroenen.

Volgens beheerders ontbreekt het vooral aan subsidies en hulpmiddelen, blijkt uit een onderzoek dat in februari werd uitgevoerd door het BPM (Business Performance Management) Forum waarover eWeek bericht.

Andere prioriteiten

Niet het stroomverbruik, maar de stroomtoevoer heeft op dit moment de aandacht. Meer dan de helft van de 150 ondervraagde systeembeheerders had recent te kampen gehad met stroomstoringen. Voor bedrijven is het zekerstellen van een stabiele stroomtoevoer daarom belangrijker dan energiebesparingen.

De stroomkosten blijken overigens geen rol te spelen in de beslissing om zuiniger rekencentra te bouwen. Ruim 20 procent verwachtte jaarlijks meer dan 100 duizend dollar te kunnen besparen door zuinige servers en opslag te kopen.

Eigen organisatie onvoldoende

Driekwart van de ondervraagden geeft de eigen organisatie een onvoldoende voor het reguleren van de energieconsumptie. Tweederde liet daarbij weten ook zij nog geen plannen hebben gemaakt om de rekencentra milieuvriendelijk te maken.