Vorige week werd de Amerikaanse ingenieur Paul Johnson ontvoerd, een werknemer van Lockheed Martin die meer dan tien jaar in Saudi-Arabië woonde. Reden voor de ontvoering was het feit dat Johnson werkte aan Apache-helikopters, die ook door de Amerikaanse strijdkrachten worden gebruikt.

Een grootscheepse zoekactie heeft geen succes gehad, meldt CNN. Het lichaam van de 49-jarige man is inmiddels in Riyad gevonden, zo hebben Amerikaanse functionarissen bevestigd.

Verantwoordelijk voor de daad is een Saudische radicale moslimterreurgroep die nauwe banden zou hebben met het al-Qa'idanetwerk. Foto's van de levenloze Johnson zijn gepubliceerd opgedoken op de al-Qa'ida-website Sawt al-Jihad. De site van Nederlandse bodem Ogrish.com heeft inmiddels een kopie van de beelden online gezet.

Eerder deed de controversiële site dat ook al bij de video van Daniel Perl en, begin mei, van Nick Berg. De initiatiefnemers willen naar eigen zeggen met dergelijke beelden aantonen waartoe het menselijk ras in staat is.