"Dames en heren, we hebben hem!" Op de site van de BBC News kunnen de beelden van de verklaring van de Amerikaanse bewindvoerder in Irak, Paul Bremer, en de verdreven Iraakse leider Saddam Hussein (met baard) gratis bekeken worden.

NOS Nieuws en RTL Nieuws hebben de persconferentie van Bremer eveneens online gezet. Daarnaast biedt NOS Nieuws een gesprek met Midden-Oosten deskundige Bertus Hendriks en informatie van NRC-journalist Thomas Erdbrink over de arrestatie.

De BBC heeft de tekst van de persconferentie van Bremer uitgeschreven. Daarnaast staan er op de site van BBC News reacties online van mensen over de hele wereld.

CNN bericht uitgebreid over de arrestatie van Hussein. Op de site van de Amerikaanse zender staat onder meer een profiel van de voormalige Iraakse dictator van het persbureau AP. Ook uitleg over de manier waarop Hussein werd gepakt.

Op de Engelstalige site van Al-Jazeera staan reacties op de gebeurtenissen. Jalal Talabani, lid van de Iraakse regeringsraad, zegt dat er door de arrestatie van Hussein een einde zal komen aan de aanslagen in Irak. "De financiële bronnen voor terroristen zijn hierdoor vernietigd", meent hij. Het Amerikaanse leger is minder optimistisch, zo bericht persbureau Reuters.

Van de Nederlandse kranten besteden De Telegraaf en het Algemeen Dagblad zondagmiddag de meeste aandacht aan de arrestatie van Hussein. Op de site van het AD (registratie verplicht) staat onder meer de reactie van de 'dolblije' Coördinatiegroep Irakezen in Nederland.

Ook de sites van de Volkskrant en NRC Handelsblad openen zondagmiddag met de arrestatie van Hussein. Trouw had aanvankelijk nog de opening van de krant van zaterdag ('Fusie drie protestantse kerken een feit') bovenaan staan, maar kwam in de loop van zondagmiddag met een aangepaste voorpagina.