De verhoren zijn bedoeld om helder te krijgen wie verantwoordelijk is voor het bespioneren van HP-topmensen en journalisten. Als blijkt dat er wettelijke grenzen zijn overtreden, dan zijn strafrechtelijke stappen tegen zowel het bedrijf als individuele ambtsdragers mogelijk.

Onder de getuigen maken de vrijdag afgetreden bestuursvoorzitter Patricia Dunn, ceo Mark Hurd en advocaat Larry Sonsini, die het bedrijf adviseerde bij de praktijken, hun opwachting. Pikant detail is dat ook Hurd, die donderdag wordt gehoord, bekende een aandeel in de affaire te hebben.

Disneyland

De rel rond HP lijkt steeds vreemdere vormen aan te nemen nu duidelijk is geworden dat het bedrijf er niet voor terugdeinste een journalist, mevrouw Kawamoto, van de IT-nieuwssite news.com zelfs te volgen tijdens een vakantie met haar dochterje in Disneyland. Naast het nemen van foto's werd ook contact opgenomen met het hotel om te achterhalen waar de journaliste precies was. Eerder was al duidelijk dat e-mails en telefoongesprekken werden afgeluisterd.