Dit is het resultaat van een serie arrestaties die de FBI verrichtte in de zogeheten operatie D-Elite in 2005. Tijdens deze operatie werd de site BitTorrent tracker Elitetorrents uit de lucht gehaald, een tracker met meer dan 130,000 leden.

Na zijn arrestatie pleitte Dove, een van de beheerders van Elitetorrents, voor 'niet schuldig', maar de jury kreeg te horen dat Dove verantwoordelijk was voor het aansturen en recruteren van de personen die content beschikbaar stellen, de zogeheten 'seeders'. Zij achtte Dove schuldig aan samenzwering en het plegen van inbreuk op auteursrecht. Als resultaat van het oordeel is hij nu veroordeeld tot anderhalf cel en een boete van 20.000 dollar.

Achtste beheerder

Daniel Dove is de eerste beheerder van Elitetorrents die 'niet schuldig' pleitte. In 2006 bekende een andere beheerder van dezelfde site schuldig te zijn aan dezelfde feiten, evenals het ongeoorloofd beschikbaar stellen van de film Star Wars Episode III.

In de reeks veroordelingen die volgden op Operation D-Elite is Dove de achtste beheerder van de site die de cel in gaat. De actie van de Amerikaanse overheid heeft overigens niet het beoogde effect gehad, want kort nadat Elitetorrents uit de lucht was gehaald verspreidden de leden ervan zich naar andere trackersites, met het grootste verschil dat deze sites niet in de VS gehost worden.