Suprnova-beheerder 'Sloncek' vertelt een jaar nadat de site op zwart ging zijn kant van het verhaal. Toen de site ermee stopte op 20 december 2004, ging het gerucht dat de site zou zijn gezwicht voor druk van de muziekbranche.

Sloncek schrijft dat hij zelf heeft besloten om de site uit de lucht te halen. "In november 2004 meldde de hostingprovider van Suprnova.org dat er een inval van de politie was geweest." Nadat een Sloveense krant over hem en de Bittorrent-site had gelezen, realiseerde ik me dat er meer aan de hand was en heb ik besloten de site op zwart te gooien", zo schrijft hij.

Een maand later werd hij door de politie gebeld en volgde er een huiszoeking bij Sloncek thuis en bij de hostingprovider. Daarbij zijn onder meer alle pc's in beslag genomen. Na de zomervakantie ontving Sloncek echter het bericht dat de politie de zaak liet rusten. Twee maanden geleden ontving Sloncek zijn pc's en cd's weer.

Over wat er in de oorspronkelijke aanklacht stond en waarom het onderzoek is gestaakt, doet Sloncek geen mededelingen.

Suprnova.org was lange tijd een van de populairste sites met torrent-links. Kort na het einde, kwam Sloncek met een nieuw project Exeem geheten. Intussen is Suprnova herrezen als Newnova.org. Surpnova.org is een site met p2p-nieuws geworden.