Dit heeft de Belastingdienst aan het internetbedrijf laten weten, zo meldt persbureau ANP. "Op zich begrijpelijk dat de belastingdienst bang is om inkomsten te missen en een precedent te scheppen. Maar het is natuurlijk niet leuk voor de sollicitanten", aldus een zegsman van Wisdom.

Wisdom is al langere tijd op zoek naar tien senior it-specialisten op het gebied van Java en .Net, maar het lukte Wisdom niet om de vacatures op korte termijn in te vullen.

Het ict-bedrijf besloot daarom half oktober onorthodoxe maatregelen te nemen door kandidaten die in het profiel passen vijf euro te betalen voor elke minuut dat hun sollicitatiegesprek duurt.

De speciaal opgezette website Betaaldsolliciteren.nl heeft in de eerste twee weken tijd 40.000 bezoekers gehad. Bovendien hebben meer dan honderd ervaren Java- en .Net-programmeurs hun cv ingestuurd.

Wisdom vindt dit een 'groot aantal gezien de schaarse en gewilde doelgroep'. Het bedrijf heeft uit alle reacties twaalf mensen uitgenodigd die tegen betaling op gesprek mogen komen. Hiervan zijn er inmiddels elf aangenomen.