De e-overheid Award 2006 werd toegekend aan het Centrum voor Informatie en Communicatie Technologie van de Belastingdienst. De aanbesteding van het CICT richtte zich op de verwerving en configuratie van software ten behoeve van het invorderingsproces. De Belastingdienst won de prijs voor de manier waarop zij met het bedrijfsleven was omgegaan.

Dankzij de 'concurrentiegerichte dialoog' waarvoor de fiscus koos, verliep de interactie met de markt volgens de jury zeer goed. Juryvoorzitter Stephan Corvers: "Door ondernemingen de gelegenheid te geven actief mee te denken, en ook alternatieven aan te dragen, slaagde de Belastingdienst erin om aanbestedingen van papier naar praktijk te vertalen. Deze open dialoog juichen wij toe." De Belastingdienst versloeg de Provincie Noord-Brabant en het Centrum voor Werk en Inkomen.

Andere prijzen

Naast de e-overheid Award werden dinsdag nog drie andere prijzen uitgereikt. De ICTRegie Award werd uitgereikt aan 'de persoon die resultaten van wetenschappelijk onderzoek heeft weten om te zetten in één of meer economisch of maatschappelijk profijtelijke toepassingen'. Peter Boncz won de prijs voor het ontwikkelen van zoektechnieken waarmee in recordsnelheid complexe gegevensbestanden geanalyseerd kunnen worden.

De InnovationSalon Award ging naar het IZIT-innovatieprogramma in de zorg, vanwege de gezamenlijke aanpak van deelnemende partijen voor innovatie in de zorg in de regio Twente. De NBL Award 2006, een erkenning voor voorhoedeprojecten en 'best practices', werd toebedeeld aan Roessing Research and Development, voor het project Telefysi. Het project maakt optimale behandeling van kinderen door hun eigen fysiotherapeut mogelijk, doordat de specialistische kennis van de regionale revalidatiearts ook beschikbaar is.