BinkcBank zou bereid zijn om 400 miljoen euro te betalen voor de online broker van de Rabobank. Dit meldt althans de Belegger.nl op basis van 'goed ingevoerde bronnen'. De Rabobank zelf wil niets kwijt over de toekomst van Alex.

Wel heeft BinckBank in een persbericht later woensdagmiddag bevestigd dat er 'vergevorderde gesprekken' worden gevoerd over een eventuele aankoop van Alex.

"Op het moment dat het resultaat van deze gesprekken daartoe aanleiding geeft, zal BinckBank hierover nadere informatie verstrekken door middel van een persbericht", aldus een reactie van BinckBank.

De Rabobank is zich sinds maart aan het ori├źnteren over de positie van Alex. Volgens Belegger.nl zijn Alex en BinckBank zijn sinds anderhalve maand exclusief met elkaar in gesprek. Ook zouden verschillende private equity-partijen en een Franse bank interesse hebben getoond, maar de Rabobank is gegaan voor de hoogste prijs, aldus de geruchten. Bovendien zijn door de kredietcrisis de private equity-partijen afgehaakt.

Alex heeft een jaarwinst van naar schatting 25 miljoen euro. De beleggingssite heeft circa honderdduizend klanten. Volgens de bronnen is het nog niet bekend wat er met de merknaam Alex gaat gebeuren.