Dat meldt het Financieel Dagblad donderdag. Het verlaagde bod komt door de bepalingen van de Belgische mededingingsautoriteit die vorige week voorwaarden stelde aan de overname van Scarlet.

Glasvezelnetwerk afstoten

De overname mocht alleen doorgaan mits Belgacom het glasvezelnetwerk van Scarlet in Belgie zou afstoten en Belgische Scarlet klanten vrij de keuze gaf om hun contract eventueel op te zeggen. Daarnaast zouden de prijzen de komende drie jaar niet verhoogd mogen worden. In februari dit jaar bood Belgacom 185 miljoen euro voor Scarlet.

Door de opgelegde beperkingen is de overname van Scarlet een stuk minder interessant voor Belgacom. De exacte waarde van het glasvezelnetwerk van Scarlet is niet bekend. Scarlet kreeg 1300 kilometer aan glasvezel onder beheer nadat het in 2002 van KPN Belgium overnam. KPN investeerde begin jaren 2000 225 miljoen euro in de aanleg van glasvezelkabel in de grond bij onze zuiderburen.

Scarlet accepteert

Die waarde zou volgens cijfers van vier jaar geleden rond de 7,4 miljoen euro liggen. Een van de mogelijke kandidaten om het glasvezelnetwerk te kopen is Mobistar, dat eerder al interesse toonde in Scarlet.

Scarlet-eigenaar Paul Gelderbos zegt tegen het Financieele Dagblad dat hij het lagere bod niet zal weigeren. 'De andere partij moet nu water bij de wijn doen, maar we moeten er samen uit komen.'

Hand op de knip

Belgacom-topman Didier Bellens gaf gisteren aan sowieso de hand op de knip te gaan houden waar het aankomt op acquisities. Eerder repte het bedrijf dat het tot 5 miljard euro in oorlogskas had, maar dat spaarpotje is gebroken. "Die 4 á 5 miljard? Vergeet het maar", aldus Bellens op een telecomcongres in Barcelona.