De Belgische telecommarktleider kocht alle aandelen van Scarlet voor 185 miljoen euro. De Belgacom Groep is de belangrijkste Belgische leverancier van geïntegreerde telecommunicatiediensten. Scarlet heeft internationaal 180.000 breedbandklanten.

Het Belgische bedrijf hoopt met de overname een nieuw marktsegment aan te boren en haar marketingpositie te versterken. Scarlet zal haar activiteiten kunnen blijven voortzetten als afzonderlijke businessunit.

Mededingingsautoriteit

Ook de merknaam Scarlet zal blijven bestaan. Voor de huidige klanten van de overgenomen telecomaanbieder verandert er niets, laat Belgacom weten.De overname is nog niet goedgekeurd door de Belgische mededingingsautoriteit.

Eerder probeerde Belgacom al Versatel over te nemen, maar dat draaide op niets uit. Ook fusiegesprekken met KPN werden afgebroken. De partijen konden het niet eens worden over de waardering van de twee bedrijven. KPN streefde aanvankelijk naar een fusie van gelijken, maar moest naarmate de koers van het concern verder daalde van dat idee afstappen.