Het bedrijf koopt niet slechts de bekende naam van de oer-MP3-speler en de oer-internetradio, maar belooft ook trouw aan die producten. AOL trok er juist de stekker uit. Voortzetting van Winamp, ook naar andere platformen, staat nu op stapel. "Winamp een belangrijke onafhankelijke player die miljoenen mensen de beste afspeelfunctionaliteit geeft die er maar is", prijst Radionomy-CEO Alexandre Saboundjian zijn aankoop aan.

Winamp komt naar iOS en Android

"De rol [van Winamp - red.] is duidelijk in de toekomstige evolutie van online-media. We zijn van plan om de player alomtegenwoordig te maken, en nieuwe functionaliteit te ontwikkelen speciaal voor desktop, mobiel, autosystemen, connected devices en alle andere platformen." In april moet er al een nieuwe Winamp-versie uitkomen, voor iOS en Android, meldt de Vlaamse krant De Tijd.

AOL heeft het einde van meer klassiekers op zijn geweten. Lees: Winamp, en 5 andere AOL-slachtoffers

Het is niet bekendgemaakt hoeveel Radionomy betaalt aan America Online (AOL) voor het overnemen van de bekende MP3-speler en ook de Shoutcast-streamingsoftware. Met dat laatste krijgt de nieuwe eigenaar ook een groot aantal online-radiostations in handen. Het aanbod van Radionomy stijgt in één klap van zo'n 7000 naar meer dan 60.000 internetradiostations, meldt techblog The Next Web.

Het oude Winamp, in volle glorie: