Deze provider uit Plant City, Florida, verkoopt zogenaamde Internet-certificaten. Een soort telefoonkaart, maar dan voor het Internet. De kaarten kun je kopen in de plaatselijke computerwinkel. Voor een maand surfen betaal je zo'n dertien dollar (een kleine 25 gulden). Je kunt kiezen voor een tegoed voor drie, zes of negen maanden.

Het gebruik is simpel. Thuisgekomen tik je de nummers die op het certificaat staan afgedrukt in bijvoorbeeld het programma Externe Toegang: de verbinding met de provider wordt vervolgens tot stand gebracht. Er wordt gebruik gemaakt van een willekeurige naam en wachtwoord. Elke nieuwe kaart heeft weer een andere naam en ander wachtwoord.

"Omdat we niet weten wie de kaart koopt hebben we geen idee wie inbelt", vertelt Curt Falany van ComputerMax. "Het is anoniem. Vergelijk het met een telefoonkaart met beltegoed. Ook dan bel je anoniem."

Tot nu toe zijn er zo'n vijftig kaarten verkocht in de computerwinkel van Plant City. Falany onderhandelt op dit moment met een distributeur in Atlanta om de kaart op grote schaal te verspreiden.

Met name spammers zouden hun voordeel met het anonieme surfen kunnen doen. Falany waarschuwt er echter voor dat iemand die misbruik maakt van de kaart toch aangepakt zal worden. "Het inbellen is dan wel anoniem, maar mochten we merken dat er bijvoorbeeld een spammer misbruik maakt van zijn anonimiteit, dan is deze persoon heel eenvoudig op te sporen via zijn telefoonverbinding. We kunnen direct aan het nummer zien waar de spammer vandaan belt."

Op de kaart staat daarom de waarschuwing dat het tegoed van mensen die misbruik maken van het systeem direct tot nul gebracht wordt zodra ComputerMax merkt dat er iets niet in orde is. Zo anoniem blijkt de kaart dus ook weer niet te zijn. Falany bevestigt dat: "Wanneer de politie onze hulp vraagt om bijvoorbeeld een pedofiel die illegale foto's verspreidt te traceren, dan werken wij ook mee. Spammers zijn ook illegaal bezig."