De dienst is niet door World Online zelf ontwikkeld. Het bedrijf heeft een overeenkomst gesloten met nettelefoniebedrijf Callserve.

Wie gebruik wil maken van de telefoniedienst dient een 3,5 MB groot programma van Callserve te downloaden en installeren. De computer dient te zijn uitgerust met een goede geluidskaart, een microfoon en speakers. Vanaf de pc1 kan de gebruiker vervolgens bellen naar een telefoon waar ook ter wereld.

Callserve is goedkoop, de dienst concurreert goed met carrierselectdiensten. Een gesprek naar de Verenigde Staten bijvoorbeeld kost bij One.Tel negen cent per minuut. Callserve rekent zeven cent. Een telefoontje naar Australi├ź kost met Tele2 preselect 18 cent per minuut. Bij Callserve betaalt de beller 11 cent.

World Online zegt een van de eerste providers te zijn die telefonie via internet aanbiedt. Het kan echter al langer. Net2Phone wordt in de Verenigde Staten al een paar jaar gebruikt en in Nederland biedt RitsTele.com een gratis beldienst aan.

Volgens World Online is de dienst van Callserve 'van uitzonderlijke kwaliteit'. James Kinsella, topman van World Online, noemt internettelefonie in een persbericht 'een cruciaal onderdeel' van het groeiende aanbod diensten gericht op consumenten.