LookingforBooking.com spidert de gegevens van 20 boekingssites en laat bezoekers 7800 hotels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Londen doorzoeken. Vervolgens kunnen bezoekers de prijzen van één hotel bij verschillende boekers naast elkaar zien om de boekingen te vergelijken. De prijsverschillen tussen de verschillende hotel- en boekingssites kunnen oplopen tot ruim 50 euro per kamer per nacht.

Met 2100 hotels in Nederland claimt Woldring het grootste aanbod aan Nederlandse hotels te hebben. "De rest heeft alleen het aanbod van de hotels waar ze afspraken mee hebben. Op de ene site staan dat er 20 hotels zijn in Groningen, op de andere 30. Dan weet je nooit hoeveel hotels er echt zijn."

Commissie

LookingforBooking heeft afspraken gemaakt met grote boekingssites als Expedia en Hotels.nl. Ook trekt de site gegevens van grote hotelketensites zoals InterContinentalHotels.com, NH-Hotels.com en Bastionhotels.nl binnen. Als er via LookingforBooking een reserving bij een van die sites wordt gedaan, dan ontvangen Woldring en co. daar commissie voor.

Woldring: "Deze site heeft een behoorlijke aanpassing gevergd aan ons spidersysteem. Bij Bellen.com kunnen we volstaan met een keer per dag updaten van gegevens, maar in de hotelwereld moet je zowat live gegevens aanpassen. Voor je het weet, is een hotelkamer namelijk verdwenen. Daarom hebben we ervoor gekozen om bij elke zoekopdracht de gegevens opnieuw op te halen bij de andere boekingssites."

Meertalig

LookingforBooking.com is de eerste meertalige site van Woldring. "De hotelbusiness is internationaal. Een hotel in Scheveningen heeft ook Franse of Duitse klanten. Dus het is logisch om met de site ook op die klanten te mikken."

In 2003 heeft Woldring zich ook al op de energiemarkt met de diverse aanbieders, abonnementsconstructies en tarieven gestort.