Volgens de site Loonov.com zou Tolstokozhev met diverse schoten om het leven zijn gebracht door Russische huurmoordenaars. Het bericht zorgde deze week, nadat het bericht op Slashdot was verschenen, voor de nodige onrust binnen de beveiligingswereld.

Het verhaal van Loonov.com verloor echter aan geloofwaardigheid toen de site meldde dat Tolstokozhev verantwoordelijk zou zijn geweest 30 procent van de Viagra- en de penisverlengingspam. De spammer zou met zijn acties dit jaar meer dan twee miljoen dollar hebben verdiend.

Kort later toen enkele deskundigen het bericht nader onderzochten, viel de site door de mand. Loonov.com blijkt anoniem te zijn geregistreerd en de auteur van het verhaal is onbekend. Evenmin is het bekend waarom het verhaal is gepubliceerd.

De site bleek ook niet kwaadaardig van aard te zijn en probeerde bezoekers niet te besmetten met kwaadaardige software. Ten tijde van het schrijven van dit bericht, was de site offline vanwege de grote drukte.

Het zou overigens niet voor het eerst zijn dat er in Rusland een spammer dood wordt aangetroffen. In 2005 werd in Moskou spammer Vardan Kushnir vermoord.