De meest uiteenlopende onderwerpen zijn verantwoordelijk voor de top-5 van best gelezen berichten in 2008. Storingen en mislukte updates blijken populair.

1. Fitna op LiveLeak

Zondag 23 maart kwam de lang verwachte anti-Koran film Fitna van Geert Wilders uit. Webwereld berichtte hier meteen over en dit heeft gezorgd voor een recorddrukte dit jaar. Veruit het meest werd dit jaar het bericht 'Fitna online op LiveLeak.com, snel verspreid' gelezen. De overgrote meerderheid bestond uit unieke bezoekers.

2. AVG-killerupdate

De mislukte AVG-update van begin november heeft de servers van Webwereld ook aardig wat werk bezorgd. Omdat veel mensen hierdoor getroffen waren, werd het artikel 'Update AVG virusscanner sloopt Windows' veelvuldig en ook aandachtig bekeken. De tijd die een lezer op deze pagina bleef, lag namelijk bijna 2 keer zo hoog als gemiddeld.

3.Geen iPhone kopen

De iPhone van Apple was in juli van dit jaar een ware hype. 's Nachts stonden er bij de winkels al mensen voor de deur, om er zeker van te zijn niet naast een van de weinig beschikbare toestellen te grijpen. Maar er zijn ook redenen om geen iPhone te kopen. De lezers op Webwereld waren hierin zeer geïnteresseerd en klikten erg vaak op het artikel 'Vijf redenen om geen iPhone te kopen'.

4. Grote KPN-storing

In mei van dit jaar had KPN te kampen met een wijdverbreide en hardnekkige storing. Tienduizenden abonnees van onder meer XA4All waren hier de dupe van. Informatie is dan altijd welkom, en het bericht 'Netwerken KPN en XS4All getroffen door storing' kon dan ook rekenen op een meer dan gemiddelde belangstelling.

5. Problemen met Vista SP1

Microsofts veel geplaagde besturingssysteem Windows Vista kreeg in maart zijn eerste grote beurt: Service Pack 1. Veel gebruikers hadden hier problemen mee, omdat ze niet de mogelijkheid kregen SP1 te installeren. 'Vista-gebruikers boos over problemen met SP-1' haalde de vijfde plek, maar is het best gelezen artikel over Microsoft in het afgelopen jaar.