Silverlight is Microsoft's rich Internet application (RIA) technologie, die moet concurreren met Flash van Adobe. Miguel de Icaza, Vice President of Engineering bij Novell, liet op zijn blog weten dat Moonlight in twee versies beschikbaar is. In een versie ontbreken extra mediacodecs, die als voordeel heeft dat de installatie zeer eenvoudig is. De andere versie ondersteunt wel verschillende mediacodecs en geeft gebruikers de mogelijkheid om zelf FFMpeg codecs te compileren, meldt InfoWorld.

Windowless-modus

Moonlight ondersteunt Firefox 2 en 3, maar recente aanpassingen aan Firefox 3 hebben ervoor gezorgd dat zowel Silverlight als Moonlight niet meer binnen de browser functioneert. Er is daarom een script geschreven dat deze problemen moet omzeilen.

Eén van de sterke punten van Moonlight is dat er ondersteuning is voor een windowsless-modus. Dit houdt in dat Silverlight-content kan samenvloeien met andere HTML-content in een pagina. Deze functie wordt echter alleen ondersteund in Firefox 3.

Voorbereiding op 2.0

Moonlight ontwikkelaars richten zich nu op het aanpassen van de application programming interfaces, zodat ook Silverlight 2.0 applicaties ondersteund worden wanneer deze technologie later dit jaar beschikbaar komt.